Microsoft365 - Verhoging beveiliging niveau Multi Factor Authenticatie met Number Matching. van 2023-05-08 08:00 CEST tot 2023-05-08 18:00 CEST

Gepland onderhoud Microsoft365 Azure Exchange Sharepoint Teams Protection + Defense Overig Microsoft365
2023-05-08 08:00 CEST · 10 uren

Update

Gepland

Multi Factor Authenticatie (MFA) zorgt ervoor dat het voor kwaadwillende een stuk lastiger is om toegang te krijgen tot de systemen van organisaties. Bij MFA is alleen een wachtwoord niet meer voldoende. MFA vereist dat de gebruiker een aanmelding voor een account authentiseert via bijvoorbeeld een mobiele applicatie, die bijvoorbeeld een pushmelding naar hun smartphone stuurt. MFA kan frustrerend zijn voor gebruikers als zij zich vaak moeten authentiseren. Dit kan leiden tot MFA moeheid, wat vaak resulteert in onzorgvuldig gedrag of het per ongeluk goedkeuren van aanmeldingsverzoeken.

Number matching MFA is ontwikkeld om MFA moeheid tegen te gaan en wordt algemeen beschouwd als veiliger dan traditionele MFA methoden. Het biedt namelijk een extra beveiliging laag door de gebruiker te verplichten een unieke code te verstrekken die door een apparaat of applicatie wordt gegenereerd. Deze code is doorgaans slechts één keer geldig en vervalt na een korte periode, waardoor het voor een aanvaller veel moeilijker wordt om met een gestolen wachtwoord of andere gegevens toegang te krijgen tot een account.

Vanaf 8 mei 2023 maakt Microsoft number matching MFA de standaardinstelling voor hun mobiele app, zodat Microsoft365 gebruikers beter beschermd zijn tegen social engineering-aanvallen.

Gebruikers zullen na het goedkeuren de push notificatie in de MIcrosoft Authenticator App een 2-cijferige code ontvangen op de computer, deze code moet vervolgens in de Authenticator App worden ingevoerd om te controleren of het daadwerkelijk de bedoeling was om de aanmelding goed te keuren, klik op onderstaande link voor een voorbeeld van de nieuwe MFA aanmelding d.m.v. number matching:

https://learn.microsoft.com/nl-nl/azure/active-directory/authentication/media/howto-authentication-passwordless-phone/phone-sign-in-microsoft-authenticator-app.png

Op alle Microsoft365 omgevingen zal deze instelling vanaf 8 mei 2023 geactiveerd worden. Communiceer deze wijziging binnen de organisatie zodat alle collega’s tijdig op de hoogte zijn van deze aangepaste manier van inloggen.

Vragen? Je kunt altijd contact opnemen met onze helpdesk via 0475-497341 of helpdesk@arrowsict.nl

maart 20, 2023 · 10:42 CEST

← Terug